18 september 2021
15:00

Grums IK

Referat: Västanviks AIF - Grums IK

Grums förlorade andra matchen på rad när man fick kapitulera mot tvåan i tabellen, Västanvik borta. Det blev 3-1 efter 1-0 i paus.
Första halvlek bjöd på ett mål, hemmalagets specielle målskytt , Rasmus Gerke, höll sig framme på en målvaktsretur efter ett besvärligt wobblande skott. Det var efter 34 minuter.
Två jättechanser till nätkänning utöver målet noterades från första halvleken. Just Gerke kom fri i den 9:e minuten efter att ha knyckt bollen högt upp, men avslutet hamnade såväl över som utanför.
Grums stora möjlighet kom efter knappa kvarten. Adam Jansson serverade Pablo Torrijos Munos vid bortre stolpen, men när Pablo skulle avsluta hittade bollen en tuva på Graneviks IP och studsade rakt upp. På så vis klarade sig det tomma hemmamålet från påhälsning. Att sedan Grums, förutom den målutjämnande straffsperken, inte förmådde att skapa mer än några halvchanser är frapperande.
Kvitteringen kom tidigt i andra halvlek. Bastian Rojas Diaz revs ner i straffområdet och han satte sedan in 1-1 behärskat från 11 meter.
Västanvik, ett hungrigt jagande Västanvik, skulle få sista ordet. Gerke kom in bakom backlinjen i den 78:e minuten och avslutade via stolpen i mål. I den 82: nickade sedan Philip Erlandsson in 3-1 från nära håll. Hemmalaget kunde enkelt samla upp i andravågen när första attacken avvärjts.
Västanvik kom till spel med en 4-3-3 uppställning. Backlinjen såg vid en ytlig betraktelse ut att kunna såras, men man hjälpte hela tiden varandra och förlorade inte en enda en-mot-en duell då Grums hela tiden körde fast samma mall.
Det spelades hela tiden långbollar mot en ständigt löpande anfallstrio, där Abukarr Kamara mestadels hittade en ledig yta och kunde styra spelet.
Det ligger inte i Västanviks idé att spela genom mittfältet, hemmatrion där ägnade sig åt att göra livet surt för Grums spelare på mitten i stället. Och det lyckades man bra med.
Det friska offensiva spel som Grums visat upp tidigare under säsongen fanns inte i dag. Det var inget reellt anfallshot som Västanviks försvar behövde kontrollera.
Västanvik vinner på enkla metoder i dag. Segrar i de flesta kamperna, flyttar spelare mot sårbar försvarsyta, och framförallt löper man otroligt mycket i offensiven.
På något sätt leder Grums fortfarande serien. Men nu är kapitalet man byggt upp tidigare förbrukat och det är nu dags att leverera.
Laget: Jerker Westberg - Merivan Waysi (ut 80), Jonas Olsson, Petter Gunnarsson, Andreas Ragnarsson - Bastian Rojas Diaz, Emil Thodal (ut 50), Damir Horvat - Adam Jansson, Pablo Munos - Sebastian Biesevic (ut 76) - Sebastian Lundqvist (in 50), Robin Fridell (in 76), Ismala Sambou (in 80), Mohammed Khalif, David Klarén.